– Det er skikkelig gøy å komme over siste hinder feilfritt, da vet jeg at jeg har gjort mye riktig

Det er svaret til Helene Evers da vi spør om hvordan det føltes å vinne.  Helene og ponnien hennes Moorland Red Grouse (Morris), har deltatt på stevner med strålende resultater!

2020-10-30
Siljegul

Helgen 28.-30. august var Helene og Morris på Hønespranget i Hønefoss. Ekvipasjen startet LB (90 cm) alle dager, og fikk en 3. plass på fredagen, 4. plass på lørdagen og vant på søndagen! Det resulterte i en 1. plass sammenlagt. 

FOTO: Kristian Strøm

Deretter deltok de i Equishoptour i Bærum den 19. og 20. september, hvor de startet LB (90 cm) og LA (1 meter). Lørdagen ble det dessverre en bom ned i LB, men de var fortsatt kvalifisert til søndagen som var «finale». I lørdagens LA ble det nok en seier!

På søndagen var det duket til Equishop Tour i LB, og der vant de! Dermed ble det en seier i Equishop Touren! Vi gratulerer Helene og Morris!

Helene skryter av Morris, og forteller at det må mye trening til, og når vi spør henne om hva slags treningsopplegg hun og Morris følger, svarer hun: 

– Jeg og Morris har ridetimer to ganger i uken, en dressurtime og en sprangtime. Også har jeg egentrening og tur resten av dagene. Jeg har egentlig ikke noen spesiell treningsplan, men rir dressur to til fire dager i uken, tur en til to dager i uken og sprang en dag i tillegg til en dag fri.

FOTO: Kristian Strøm

Helene slår fast at det krever mye arbeid å være hesteeier:

– Jeg rir fem dager i uken fordi han får en dag fri. Også har jeg forrytter en dag. Det krever ganske mye motivasjon og tid! Man kan ikke bare droppe å dra i stallen når man har egen hest, fordi den trenger trening. Men hvis man har mye motivasjon og er målbevisst kan alle klare det.

– Liker du sprang eller dressur best?

– Jeg liker helt klart sprang best! Men jeg rir mye dressur fordi man trenger dressur til alt. Om man ikke kan dressur, blir det vanskelig å klare å ri sprang.

FOTO: Kristian Strøm

Helenes mål for fremtiden er å få seg større hest i tillegg til Morris, og å konkurrere mer i de større klassene.

 

Vi gratulerer med strålende innsats, og gleder oss til å følge Helene og Morris videre!

Kalender

Mai
MTOTFLS
262728293012
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket